sista juli

Sista juli är snart över, om tjugo minuter närmare bestämt. Det känns helt sjukt att ytterliggare en sommarmånad har fart förbi, men var är då själva sommarn? Jag tror att vädergudarna har fått lite omvänd ordning på allt det där och tror att vi ÄLSKAR vintern och hatar sommaren. Vi får ta tag i det där och snacka med dem..!
Min röst är fuked up och jag är allmänt förkyld, så där att man bara vill ligga i sängen med en massa glass och bra filmer. Men pallrade mig till jobbet idag och det gick väl sisådär måste jag säga. Så imorgon blir det att ligga hem för Emma Isaksson och ta igen mig. För till nästa helg ska jag och bror min till Stockholm, inte fy skam! Måste ju för tusan vara frisk då.
Förövrigt så har nu min kära vän Crille och hans klasskompis Natalie bestämt sig för att ta över min fina lägenhet. Det känns säkert och bra att dem ska få bo i denna vackra bostad efter mig. Jag menar, kan ju fortfarande hälsa på den när saknaden är för stor. Så snart går det stora flyttlasset till Eksjö stad och jag blir återigen flickan i trädstaden.
Men nu ska jag ta mig den där glassen och lägga mig i min säng och kolla på något ointressant på tv:n.
Peace out my friend!

Fiestacrew!

Dagarna går så fort fram och jag tror jag börjar ana varför. När jag väl är ledig spenderar jag min tid i Eksjö och planerar Green Street Park, eller planerar min flytt och försöker hitta någon fin människa som vill flytta in i min lägenhet.
Just i stunden sitter jag här vid ett bord på fiesta och ska snart ringa lite mer folk och det ena och det andra. Blev förövrigt intervjuad utav Lena idag. Vill ni läsa vad jag sa gå in på min facebook, jag är taggad i ett inlägg där.
Bjuder lite på bilder som kommer få er att typ dö!

25 juli

Idag är jag nästan som en zombie. Jag är trött som aldrig förr och har varit det hela dagen. Men kommer ju säkert inte kunna slockna i alla fall eftersom det alltid är så. Ska försöka lägga mig någorlunda tidigt idag så jag får sömn innan jobbet imorgon. Ännu ett underbart pass på 5h och 30min. Underbart mina vänner!
Känner att jag måste kolla på nyheterna vid tio sen. Vill höra hur det har gått idag på förhöret med den hemske mannen. Känns fortfarande helt overkligt!



Det går snabbt

Nu har ännu en helg gått. Helgen som skulle vara en liten frihet för mig. Ledig tre dagar och bara njuta. Får istället sms ifrån jobbet och inser att det är panik, norge blir attackerat och man blir helt chokad. Det är så pass sjukt att jag inte ens finner ord för det faktiskt. 

Det har varit så upp och ner hela helgen men bästa stunden var garanterat igår. Står bland folk, lyssnar på ett bra band och bara känner mig lycklig rakt igenom. Det kan dock vända så fort så att man inte hinner blinka men det orkar jag inte skriva om nu. 

Har inget mer vettigt att formulera idag så nu ska jag hjälpa pappa med maten och sen se vad som händer.

namnsdag

Det är visst min namnsdag idag, Emma, inte så märkvärdig kanske men kul att nämna.
Var en trevlig och sådär lugn och skön kväll som jag ville ha igår. Helt rätt faktiskt. Blev bjuden på frukost hos mia innan vi promenerade ner till sjöängen och kollade på barnen i bröderna lejonhjärta.

Nu sitter jag här, i mitt gammla rum, med en kopp kaffe och filosoferar. Jag är sådär sjukt trött att jag skulle kunna somna här och nu. Men det hinner jag inte. Snart ska jag ta min kära bil och åka ner och jobba på vaxblekaregården. Kan bli trevligt om jag inte somnar eller något sådant. Som förband idag är det Hildas Gitarr och dem är så sköna så jag hoppas på att få se dem lite. De vann även musikcaféet idag och kommer att spela på stadsfesten. Kul :)

sommaren i en massa vinklar

Varje år är det samma mönster och ingen kan säga emot det. Beachlooken som alla strävar efter, magen ska vara platt, huden brun, håret fräscht och man ska alltid hitta på en massa spännande saker. Alla är noga med att berätta hur man lägger upp din träning för att bli så smal som möjligt, hur alla förbereder sin bränna genom att sola solarium. Det är som att alla söker uppmärksamhem under sommaren med hjälp utav en smal midja och en brun hud. Jag bryr mig inte om det.

Okej. Där ljög jag något extremt. Jag bryr mig som bara den. Jag tror alla gör det längst där inne. Fast alla kanske inte uttrycker det i ord precis. Men jag orkar inte vara tyst om det. Jag inbildar mig själv om att jag ska vara duktig och ut och träna, förbereda min bränna och bara helt enkelt bli som alla andra, snygg under sommaren. Jag är lite annorlunda när det gäller det där ändå. Det där lät helt fel men jag kan få sån panik inför sommaren att det är sjukt. Denna sommaren är inte undantag och jag kan ibland vara lite glad för att det inte har varit finare väder än det har varit så jag slipper visa mig i bikini. 
Jag kan bara inte sluta tänka på varför det ska vara såhär varje år för alla. Det måste ju finnas något annat att kunna tänka på som måste vara roligare. Men vad vet jag, jag har inte kommit på något smart men jag fortsätta att leta minsann. Jag vill hitta något annat att distrahera hjärnan med och jag lovar att jag delar med mig när jag har kommit på något fint.



"Den enda som kan hindra dig från att uppfylla din dröm, är du.."

Rubriken får säga sitt helt enkelt!

Idag är en sån där dag då timmarna går väldigt snabbt och när kvällen kommer så ångrar man att man inte var mer effektiv. Men jag orkar inte ta tag i att jag kommer känna så ikväll. Det liksom kvittar för dagen på något sätt. Jag ska träffa två fina flickor ikväll och det är nog för mig. Är lite sugen på vin måste jag säga, inte sådär att jag vill supa mig full utan mer sitta med goda vänner, ta ett glas och prata om allt. Är det ett tecken på att man börjar växa upp? Att man känner ett behov utav göra sådana där "vuxna" saker och att man ångrar sig en del dagen efter att en fest att huvudet värker. Det känns som att jag blir mer bakfull nu än när jag var yngre. Kanske att man dricker mer eller så är det ett tecken på att man kanske inte orkar lika mycket längre. 
Nej, nu blev det ett inlägg som kommer få er att tro att jag är värsta alkolisten, men tro mig. Det är jag verkligen inte! 

Väntar spänt på mejl ifrån tidningar och hoppas på ett härligt svar. Eller ah, man kan ju inte få mer än ett nej i alla fall. 

Kanske ska jag vara duktig och gå en långpromenad, kanske ska jag vara duktig och sticka ut och springa. Sådär som nästan alla håller på mig och man själv får lite ångest varje gång man inser att man aldrig gör sånt där. Man ska alltid vara så duktig inför varje sommar och alltid få den snyggaste kroppen. Detta får jag nog lägga lite text på någon gång.



dags att sova, låta pulsen slå

Nattsuddare, nattuggla, natträv, kärt barn har många namn.
Det är något med natten som gör att jag liksom på något sätt bestämmer mig för att vara vaken lite extra. Kanske är det mörket, stillheten, tystnaden och lugnet som lockar mig? Vem vet egentligen.
Jag hatar att gå upp tidigt, det vet många med mig att jag gör. Jag är en sådan som ligger och drar mig och kan sova hur länge som helst. På något sätt känner jag att det är onödigt att gå upp tidigt om man är trött. Inte för att man blir piggare ju längre man sover men ändå. Jag vill egentligen tycka tvärt om. Jag kan ändå inse myset med att sitta vid nyhetsmorgon och dricka sitt morgonkaffe och känna ett litet lugn innan dagen sätter sin prägel. Går kanske ändra på sig men det tar nog ett tag. 

Egentligen gillar jag inte att inte kunna somna på nätterna. Det är då ens hjärna går på högvarv och varje tanke utökar sig och verkar inte vilja sluta snurra. Jag kan ligga timmar och bara kolla upp i taket och inte riktigt veta säkert vad som försigår där uppe.

Åskan slår ner utanför fönstret och regnet krastrar mot rutan. Men det är okej inatt med åskan. Den skrämmer mig inte. Känner mig mer mysig ikväll fast att tankar säger annat. Ikväll kanske jag vinner över tankarna?Vänt

visa världen

Har tagit mig samman och mejlat till smålandstidningen samt höglandet.nu och frågat lite sådär gulligt vad som krävs för att få skriva krönikor i deras tidningar. Det har, som jag har sagt innan, alltid intresserat mig att skriva och jag vill visa världen det nu också. Jag vill att folk ska läsa det jag skriver och finna det intressant. 
Jag har inga som helst planer på vad jag vill nå ut med men sånt brukar falla på plats helt utav sig själv.

För att åtminstone sammankoppla till mitt förra inlägg så gick min debut som sminkös strålande måste jag nog säga. De blev svarta runt ögonen, håret blev uppsatt och hårsprayet flödade. Precis som det ska va när man gör sig i ordning.

Nu ska jag ta mig en stund framför tv:n och njuta utav att just denna helgen är en långt helg för mig. Från fredag till söndag vilket betyder så mycket frihet på något sätt.

intressant människa

Visst är man en intressant människa när ens liv ser praktiskt taget likadant ut för varje dag som går. Man känner att man är så intressant att man borde skriva en bok om sitt liv. En stor spännande berättelse som alla kommer vilja läsa.
Okej, nu kanske man ska vara lite mer seriös här. Jag har tänkt många gånger att jag vill skriva en bok om mig själv. Men jag har insett att det faktiskt inte finns så mycket att berätta. Det skulle mer bli en novell men jag är så frälst utav folk som klarar av att skriva en tjock självbiografi. Hur får man ner ord på sitt eget liv och hur får man det att låta spännande? 

Idag i sjöängen är det genrep för Bröderna Lejonhjärta. Jag har inte varit med i denna produktionen pga jobbet (nu kommer det igen... att vara vuxen tar en massa tid ifrån sin fritid), men jag ska i alla fall ner dit och sminka skådespelarna och jag hoppas att jag lyckas bra. Jag är alltid den som annars inte vill sminka mig själv ens men jag ska göra mitt bästa.

Nu ska jag låta mina tankar vandra iväg ett tag och ladda upp för att göra ett bra jobb som sminkös! 



seriöst

Någonstans under dagens tankar fastnade jag i att jag helt och hållet har slutat skriva. Nu vet jag att ni tänker, "fast det har hon ju inte".
Men jag menar liksom verkligen skriva nu. Förr skrev jag mer seriöst och jag kunde liksom sitta i timmar frömför datorn och skriva ner dikter, texter osv. Jag vet inte om det är åldern som har smugigt sig på eller att man helt enkelt inte finner ord för sina tankar. Kanske är det själva insikten att det man skriver inte kommer att läsas utav några fler än sina vänner. Man skulle liksom vilja komma ut och bara få folk att läsa vad man tänker. Och då menar jag inte dem allra djupaste tankarna utan vardagliga tankar. En början kanske är att förändra bloggen till ett litet mer seriösare nätverk och skriva det jag verkligen vill säga istället för en massa blask.
Vi börjar helt enkelt nu!
Med gasen i botten kör jag på den krokiga vägen mot Tranås som ska ta mig till mitt jobb. Ett jobb där min röst är det viktigaste och det inte spelar någon roll hur jag ser ut. Kontorsplatserna är uppradade längs med lokalen och varje dag hoppas man att man får "favvo" platserna i sitt egna team. På något sätt är det avgörande för hela jobbdagen. Hur ens koncentration och förmåga att hjälpa kunderna styrs med hjälp utav om man får rätt plats och rätt stol. Varje dag är den samma, samma rutiner. Ut i fikarummet, hämta kaffe och vatten, gå till en plats och logga in, gå och hämta ens korg med allt viktigt material för att klara dagen, sedan öppna programen i samma ordning som alltid. Det är även dagens första samtal som sätter prägel på ens humör och ork resten utav dagen. Kanske får man ett utrikessamtal, eller affärssamtal, eller kanske ett ärende. Lika "spännande" varje dag på något sätt. 
Dagen på jobbet fungerade okej. Bra arbetskamrater vid ens sida och bra upplägg på rasterna.
Det var egentligen allt jag hade att säga idag. Nu ska jag låta min far få lägga i sig i min soffa och sova så gott.



Dagens göra.

Enya hoppade upp i sängen vid åtta idag och var noga med att se till att jag skulle vakna. Klockan ringde straxt efter att hon hade slickat mig över hela ansiktet. Kollade på bädden bredvid mig och insåg att Kitty redan hade gått upp, morgonpigg som hon är. Hörde hur det fixades i köket och insåg att det skulle stå frukost på bordet när jag gick upp. Det var inte mycket att tänka på utan att helt enkelt klä på sig och gå upp och svepa i sig lite mackor och kaffe. Vid nio tog vi min coola bil och åkte ner till Fiesta och påbörjade vårt arbete med Green Street Park.
Så nu sitter vi här på kontoret och fixar, springer runt i stan och ringer en massa samtal. Det är mer fix och trix än vad man tror men det verkar gå bra nu för oss. Går bättre än vad det gjorde för ett tag sen.
Nu ska vi springa iväg och prata med ett företag och sedan blir det lunch någonstans tillsammans med min ärkefiende Kitty Ehn. Vi är coola tillsammans och gör ett grymt arbete.

I will be stronger

Igår fick jag min älskade och efterlängtade bil. Jag fick den iför sig två dagar tidigare men klart man har väntat förgäves ändå liksom. Det är rätt bra ljud ändå så just nu sitter jag och min bror och bränner lite skivor så jag kan ha värsta dunket sen.
Hahahaha.... lät som värsta raggaren där nu, men med den musiken jag har laddat ner så är det helt okej att dunka faktiskt!

Imorgon ska jag ha en heldag med Moa, helt underbart! Först ska vi springa runt och sätta upp affischer, sen äta lunch och sen ha vinmys på kvällen. Skönt att träffa henne en hel dag, det var mycket längesen. Ska gå ut och ta en sista cigg innan jag går och lägger mig. Får lite sovmorgon imorgon faktiskt!!

13 juli

Hallå världen!
Idag har varit en rätt bra dag. Gick upp halv tio och gjorde mig iordning för att träffa Kitty och planera inför GSP. Gick kanonbra och nu börjar det äntligen ta sig lite och vi börjar få igång på saker och ting. Känns underbart faktiskt.
Sen åkte jag och jobbade kväll, mellan sju till tio låg hela bokningssystemet nere så det sög ju rätt mycket kan man väl säga....

Men nu orkar jag inte mer. Måste sova då det inte blev mycket sömn igår.
God natt :)

är splittrad

Idag på jobbet fick vi ett mejl om att de var tvugna att skära ner på folk och inte kunde erbjuda alla en fortsatt tjänst som visstid. 20st skulle få fast och 20st skulle på timanställning. Va apnervös innan jag gick in och pratade med min arbetsledare.
Jag fick timanställning på 25% och har därmed idag sagt upp min lägenhet. Det suger rätt hårt att behöva lämna sin fina lägenhet där jag trivdes så bra men sånt är livet. Får tänka på att jag kommer kunna bo hemma hos min pojkvän och kommer kunna träffa honom mer. Men jag vet ju inte riktigt hur allt kommer bli då man inte riktigt vet i fall att jag kommer få jobba mer än 25% ibland osv. Det kändes därför säkrast att säga upp sin lägenhet så man inte behöver oroa sig för att inte kunna betala hyran varje månad.

Nu sitter jag hemma hos mamma som hämtade mig då jag för det första ska träffa Kitty imorgon men också kände att jag inte ville vara ensam inatt!

juli kanske???

Hahaha.. Upptäckte nu att jag i förra inlägget hade skrivit 7 juni. Bra att man hänger med i svängarna!
Ligger i soffan och kollar på tv och har en påse naturgodis som jag smaskar i mig. Måndagsmys alltså!
Igår hänge bror och pappa med mig till Tranås och vi åt tacos och hade mys. Det var jätte trevligt med lite sällskap och inte lika jobbigt att gå upp i morse när pappa ändå är morgonpigg. Dagen har annars varit helt okej och gått väldigt snabbt!
Helgen förresten.. 
Fredagen blev det lite party i Tranås och det slutade rätt galet! Men förbaskat kul ändå ;)
Lördagen fortsatte med Diggiloo i Eksjö. Helt okej show och väldigt mysig stämning. Det var minst sagt underbart att umgås en hel helg med mina sköna brudar.
Saknar förövrigt Elsa förbaskat mycket och måste försöka åka till henne snart innan jag spricker!!!!

7 juni

Är lite glad just nu då jag precis har städat iordning min lägenhet så att det är fin tills mina flickor kommer imorgon. Att man alltid ska dra ut på tiden när det gäller sånt där, dåligt värre. Men nu är det gjort och det känns superskönt. Ska ta ut Enya på en promenad och sen ska jag lägga mig i sängen och kolla på tv innan jag somnar gott. Börjar halv ett imorgon också så det är ingen kämpig vecka detta inte.

Ibland när man är på jobbet kan man få känslan av att man är övervinnlig. Det hände idag. Vad som hände lämnar jag inte ut i bloggen men jag växte nästan en cm bara för att man vet att man gör helt rätt, säger rätt och agerar rätt. Dem dagarna är lite extra bra faktiskt. Satt även med en kund i 88 minuter och bokade en massa biljetter, ett trevligt samtal minsann och härliga pengar.

Ser så mycket fram emot morgondagen och lördagen med mina brudar!

.-.

Barnens skratt ekar i tomrummet
Skuggorna blir allt tydligare
Och skratten allt gladare
Tänk vad himlen var blå,
luften ren,
solen spred sitt ljus,
även i natten
Ett barn
Med en familj som sin största kärlek
Tänk vad allt var så mycket lättare


5 juli!

Idag var det ett kvällspass som stod på schemat, 16.45-22.15. Rätt okej tid ändå. Problemet är ju bara att man inte får ett skit gjort under dagen när man har ett sådant kvällspass. Bara går och väntar på att få jobba typ. Imorgon måste jag försöka dra fram damsugaren och städa iordning min lägenhet innan den fulls helt med damm.

Ser väldigt fram emot helgen. På fredag kommer mina älsklingar Elle och Bella över och vi ska festa till det lite. På lördagen åker vi till Eksjö för att gå på Diggiloo på kvällen. Superduper mysigt och trevligt att umgås så mycket med dem.

Nu har jag en plan på att göra en varm macka och sedan sova så jag inte sover bort hela dagen imorgon. Skulle va rätt onödigt. Måste ju vara fint i lägenheten tills på fredag ;)


om en stund är den alldeles död

Verkar som att lilla Enya inte har några bekymmer med sina nysningar längre så jag ringer till vetrinären imorgon och avbokar tiden. Rätt onödigt liksom att betala en massa pengar när hon inte mår dåligt.

Idag har jag varit barnvakt åt Irma och Ellen och vi passade på att åka till campingen för att bada och sola. Skönt med lite sol när man mestadels jobbar nu när det har blivit har fint väder.
Överraskade även Moa med att komma på dansträningen. Hon blev rätt glad ändå kan man väl säga. Snart drar den lilla människan iväg till Spanien... Inte okej tycker inte jag, eller jo.. Hon förtjänar det :)

Ett litet samtal senare.. Får väl ta och tänka igenom på det ena och det andra. Det kanske kan tyckas vara dags för det nu.


Ellen, jag och Irma. Sköna tjejer det där :)

RSS 2.0